COVID - 19. Turcia, restricţii de circulaţie - Mii de persoane infectate

Erdogan, Turcia
Erdogan, Turcia

În Turcia au fost sistate sâmbătă toate cursele feroviare intercity şi au fost limitate zborurile interne.

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut la aproape 5700 - cu o treime într-o singură zi - şi s-au confirmat 92 de decese provocate de epidemia de COVID-19, informează Reuters. Directorul general al companiei Turkish Airlines, Bilal Eksi, a precizat că zborurile interne vor face legătura doar între Ankara, Istanbul şi câteva oraşe mari; lista urmează să fie anunţată. Începând de sâmbătă, ora 14.00 GMT, pasagerii vor avea nevoie de aprobarea unui guvernator de provincie, scrie Agerpres.

Erdogan a cerut 'carantină voluntară'

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan le-a cerut vineri concetăţenilor săi să intre în 'carantină voluntară', întreruptă doar pentru cumpărături de strictă necesitate. În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii virusului, el a anunţat interzicerea tuturor curselor aeriene internaţionale spre şi dinspre Turcia. Pentru deplasările între oraşe urmează să fie necesară aprobarea unui guvernator, a mai spus şeful statului.

În aceeaşi zi, ministerul de interne a cerut de asemenea populaţiei să rămână acasă. Deplasarea în afara localităţii de domiciliu va fi permisă doar cu adeverinţă medicală, în caz de deces al unui membru de familie apropiat sau pentru cei care nu dispun de cazare.

Ministerul sănătăţii a comunicat, tot vineri, că toate demisiile sunt suspendate pe termen de trei luni pentru întreg personalul din sistemul public şi privat de sănătate, pentru a se asigura necesităţile spitalelor, clinicilor şi altor unităţi medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel