Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

EXCLUSIV  COVID-19, tulpini "S" și "L". Simona Ruță, ADEVĂRUL științific. Câte tulpini există și care sunt diferențele

Prof. dr. Simona Ruță, virusolog și prorector cu probleme de cercetare științifică, a vorbit în cadrul Dezbaterii online ”Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19”, realizată de DCMedia GROUP, prin DCMedical.ro și DCNews.ro, despre adevărul științiific în ceea ce privește tulpinile COVID-19. 

"Este cumva o interpretare eronată a unor date care au fost publicate și care se referă la variabilitatea acestor virusuri. Nu e nimic surprinzător că virusul evoluează, că virusul variază. Toate aceste virusuri ARN sunt foarte variabile, pentru că ele se multiplică prin niște enzime polimeraze, care sunt foarte infidele și care la fiecare ciclu de multiplicare fac niște greșeli", a declarat Prof Dr. Simona Ruță, în cadrul dezbaterii online "Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19", organizată de DCMedia Group.

Comparația mutațiilor COVID-19 cu un SMS

 

"Este, cum le spun eu studenților mei, dacă vă gândiți la momentul în care scrieți repede, repede un SMS, puteți să greșiți câte o literă. Ei, această literă greșită este una dintre mutațiile care se introduc în genomul viral. Și cum se întâmplă la SMS, atunci când litera greșită nu schimbă sensul cuvântului, așa se întâmplă și la virusurile astea. Mutațiile nu au niciun fel de efect asupra virusului în sine, nu-l fac mai agresiv, mai virulent, mai periculos", a completat ea.

Mutațiile pot fi dezastruoase pentru virus

 

"Altădată, mutațiile pot chiar să fie dezastruoase pentru virus, pot să-l facă mai slab, mai puțin adaptat pentru replicare și altădată pot să apară mutații care să-l facă mai periculos. Deocamdată nu este cazul, toate tulpinile existente până în prezent sunt extrem de asemănătoare, ceea ce arată că virusul este recent introdus în populație, dintr-o sursă unică sau din foarte, foarte puține surse, credem surse animale. Ceea ce a circulat în presă că sunt două tulpini, "S" și "L" sau trei tulpini acum, nu sunt decât niște interpretări greșite ale unor date bazate pe analiza unui număr foarte mic de secvențe virale, care arătau diferențe, fără să le asociaze în vreun fel cu forma clinică", a completat virusologul Simona Ruță. 

Vezi aici întreaga dezbatere:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22