COVID-19. Testele pentru anticorpi, calea spre RELAXAREA măsurilor de izolare

Cu peste două milioane de oameni infectaţi la nivel global, specialiştii afirmă că testele pentru anticorpi ar putea ajuta la ridicarea restricţiilor. 

Avantajul acestora, spre deosebire de testele de diagnostic, este că arată cine a fost infectat şi s-a recuperat, scrie reuters. Corpul produce anticorpi pentru a răspunde infecţiilor, inclusiv noului coronavirus. Astfel, specialiştii au început deja să identifice anticorpii unici necesari pentru combaterea SARS-COV2. 

Ce anticorpi se caută 

Testul identifică două tipuri de anticorpi: imunoglobulină M şi imunoglobulină G. Organismul produce anticorpi IgM pentru atacul iniţial împotriva infecţiei, şi IgG pentru lupta pe termen lung. Anticorpii IgG în număr mare pot sugera o posibilă imunitate. 

Teste rapide vs analize

Unele companii medicale au dezvoltat teste extrem de rapide, care se realizează prin analiza unei picături de sânge din deget, iar rezultatul este gata în câteva minute. La polul opus sunt analizele de laborator, care pot dura până la 48 de ore. 

"Aş spune că, în condiţiile actuale, acurateţea este foarte importantă, mult mai importantă decât comoditatea", a spus dr. James Zehnder, şeful secţiei de patologie clinică de la Universitatea de Medicină Stanford, din California. 

Testele pentru anticorpi ar putea fi însă, gata în număr foarte mare peste câteva săptămâni. Şi, potrivit specialiştilor, ar fi vorba de câteva sute de milioane de teste. Chiar şi FDA, organizaţia care aprobă testele, ar putea să mai relaxeze din condiţiile de acreditare dacă dezvoltatorii pot dovedi că testele sunt exacte. 

"Trebuie să ne asigurăm că testele pe care le folosim sunt exact în măcar 95 la sută dintre cazuri. Altfel vom avea o problemă", a explicat Dr. Elitza Theel, directorul Laboratorului de Serologie şi Boli Infecţioase din Minnesota.

Testele pentru anticorpi pot ajuta la relaxarea măsurilor de izolare

Testele pentru anticorpi pot ajuta la determinarea numărului de oameni care au fost deja infectaţi, precum şi dacă infecţiile au uşoare sau severe. Guvernele şi companiile ar putea folosi aceste teste pentru a determina cine se poate întoarce la muncă şi la interacţiunile sociale, precum şi dacă se pot ridica măsurile impuse într-o anumită zonă. 

Persoanele cu teste pentru anticorpi negative ar fi cele mai expuse la o posibilă infectare cu COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel