COVID - 19. Suma pentru spitalizarea unui bolnav, 7 zile si 7 nopți. Fără precedent

La Spitalul Municipal din Campina, care a fost desemnat unitate suport Covid-19, a fost făcut decontul unui pacient bolnav de Covid, dupa 7 zile de stat in spital, in luna aprilie: 168.262 de lei, potrivit Mediafax.

Referitor la decontul de 168.262 de lei făcut unui pacient care a fost internat în cursul lunii aprilie în Spitalul din Câmpina, medicul Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal din Campina, a explicat ca nimeni nu a facut nicio greșeală de intocmire a acestui deviz. Acesta contine sumele cheltuite pentru pacient pe alimentatie, tratament, investigatii, dar si toate celelalte cheltuieli pe care le are spitalul, impartite pe numarul total de cazuri din spital. Asa se fac calculele, conform legii.

Suma  nu reprezinta direct cheltuiala pe care spitalul a avut-o cu pacientul. De exemplu, in deviz scrie ca, pentru mesele pacientului s-au cheltuit 49 de lei, pentru medicamente 43, si cu analizele 172 de lei. Restul pana la suma de 168.262 de lei sunt cheltuieli cu plata personalului medical, (70 de medici si 200 de asistente) al celui de intretinere, paza, energie, utilitati.

"In perioada aprilie - mai au fost mult mai putini pacienti decat in mod obisnuit. Daca noi externam acum circa 1.000 de pacienti pe luna, au fost lunile astea de inceput in care au fost pacienti foarte putini. Si daca sunt 10 pacienti in spital, si daca sunt 300, toti angajatii isi primesc salariile, toate cheltuielile de spital sunt achitate, si sunt mai mari in perioada asta, pentru ca avem costuri foarte mari cu detergentii, cu dezinfectantele, cu materialele de protectie", a mai explicat medicul Călin Tiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel