COVID-19: SUA, cel mai mare număr de MORȚI din aprilie

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Statele Unite ale Americii se confruntă cu un record sumbru în ceea ce privește numărul de decese cauzate de pandemia de coronavirus.

Numărul persoanelor care au murit din cauza coronavirusului în Statele Unite a atins un nou record, astăzi fiind raportate peste 2.700 de decese, cel mai mare număr din aprilie. Cifra raportată a venit în momentul în care noile internări în spital au trecut de 100.000, determinând medicii să avertizeze că este posibil ca numărul acestora să crească.

Până în prezent, Statele Unite ale Americii au raportat aproape 14 milioane de cazuri de coronavirus și peste 273.000 de decese.

„Problemele legate de mortalitate sunt reale și cred, din păcate, că înainte de a veni primăvara, am putea fi aproape de 40.000 - 50.000 care mor din cauza COVID-19”, a declarat Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, pentru Al Jazeera. Totuși, un grup de consilieri externi din cadrul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA se va reuni pe 10 decembrie pentru a discuta dacă se recomandă autorizarea utilizării de urgență a vaccinului Pfizer.

Oficialii americani speră că 40% dintre adulții din SUA vor putea fi testați în aproximativ trei luni. "Putem efectua prima tranșă de vaccinare luna aceasta și suntem pe drumul cel bun pentru a putea livra suficiente vaccinuri pentru 20 de milioane de americani înainte de sfârșitul anului", a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel