COVID-19. Studiu fulminant în Italia: DOVADA că noul Coronavirus se transmite prin AER

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat un studiu realizat in Italia, din care reiese faptul că noul coronavirus este transportat de particulele atmosferice.

Studiul a fost realizat de societatea italiană de medicină de mediu, de cercetători de la Universitatea din Bari, din Bologna și Trieste și de la Universitatea Federico ÎI din Napoli, și relevă un posibil indicator precoce pentru o viitoare epidemie COVID-19. Societatea italiană de Medicină pentru mediu anunță că noul coronavirus SARS-Cov-2 a fost găsit în particule.

"Ar putea crește persistența virusului în atmosferă"

"SARS-Cov-2 s-a găsit în particule fine și acest lucru ar putea crește persistența virusului în atmosferă. Acest prim test deschide posibilitatea testării prezenței virusului pe particule atmosferice din oraşele noastre, în lunile următoare, ca indicator pentru a putea detecta în timp reapariţia coronaviruslui şi a adopta măsuri preventive", a declarat profesorul Alessandro Miani, preşedintele SIMA.

"Primele dovezi referitoare la prezenţa coronavirusului pe particule, ce provin din analize efectuate pe 34 de probe PN10, în aerul ambiant al siturilor industriale din provincia Bergamo, au fost colectate cu două probe de aer diferite, pentru o perioadă continuă de trei săptămâni, începând din 21 februarie până pe 13 martie", a explicat Leonardo Setti, coordonatorul grupului de cercetare științifică.

"Am demonstrat prezența ARN viral al SARS-Cov 2 în particule atmosferice"

"Probele au fost analizate de Universitatea din Trieste, în colaborare cu laboratoarele Spitalului Giuliano Izontina care au verificat prezenţa virusului în cel puţin opt din cele 22 de zile examinate. Rezultatele pozitive au fost confirmate pe 12 probe diferite pentru toţi cei trei markeri moleculari: gena E, gena N și gena RDRP. Aceasta din urmă fiind specifică pentru prezenţa virusului SARS- Cov 2", se arată în studiul prezentat.

"Putem confirma că am demonstrat în mod rezonabil prezența ARN viral al SARS-Cov 2 în particule atmosferice prin detectarea prezenței genelor specifice utilizate ca markeri moleculari ai virusului în două analize genetice paralele", a declarat Leonardo Setti.

Picăturile de salivă potențial infectate pot atinge distanțe de până la 7 sau chiar 10 metri

Cercetările au arătat că picăturile de salivă potențial infectate pot atinge distanțe de până la 7 sau chiar 10 m, de aceea este necesară folosirea măștilor de față ca măsură de protecție în toate mediile. Prezența virusului în praful atmosferic reprezintă o informație valoroasă având în vedere că activitățile sociale urmează să fie redeschise, ceea ce confirmă încă o dată necesitatea folosirii măștilor de către întreaga populație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel