COVID-19. Streinu - Cercel, mesaj VIRAL: Sărbători pascale cu Dumnezeu în suflet, NU cu bairam

Dr. Adrian Streinu - Cercel a transmis un mesaj viral pentru toți românii, în plină pandemie de COVID-19. Cum ar trebui să se defășoare sărbătorile pascale anul acesta.

"Sunt câteva lucruri pe care noi le-am învățat de la virus. În momentul în care virusul a intrat în circulație, în populația generală a venit cu anumite mesaje și aceste mesaje au fost decriptate de către toată lumea. Aceste mesaje spun în felul următor: rata de îmbolnăvire la copii și la adultul tânăr este relativ mică, rata de îmbolnăvire la adult și la vârstici este mai mare, iar rata de severitate este foarte mare la vârstnicul peste 70 de ani", a declarat Adrian Streinu-Cercel, în direct la Marius Tucă Show.

Sărbătorile pascale cu Dumnezeu în suflet și nu la mese și bairam

"Din puntul meu de vedere, sărbătorile pascale trebuie să se desfășoare cu Dumnezeu în suflet și nu la mese și bairam. Acolo unde stăm noi înșine și ne gândim la cele sfinte, lucrurile vor merge pe un făgaș absolut fantastic. Acolo unde nu vom înțelege acest lucru și ne vom întruni la mese, atunci în mod obligatoriu ne asumăm un risc potențial să ne autocontaminăm între noi și de acolo, cum se spune, Dumnezeu cu mila", a completat el. 

Mesaj pentru copii. După această epidemie vom putea da cu toții o chermeză la nivel național

"Copii trebuie să-și ajute părinții, să-și ajute bunicii, să-și ajute străbunii prin a le duce acasă la dânșii cele necesare traiului. Că se cheamă cozonac, că se cheamă ouă roșii, ele trebuie duse și lăsate la poarta casei sau la ușa apartamentului. Sună și pe urmă pleacă de acolo. Nu se îmbrățișează, nu-și strâng mâinile, nu se pupă, nu se salută. După ce trece această epidemie, totul va reveni la normal și atunci vom putea da cu toții o chermeză la nivel național, dacă vom trece cu bine prin ea și vom sărbători cum se cuvinte toate evenimentele pe care le vom pierde anul acesta.

Rugămintea mea pentru oameni este ca Dumnezeu să le dea mintea de pe urmă și să înțelegem cu toții că dacă nu facem un efort să-i protejăm pe cei din jurul nostru, atunci să nu ne mirăm", a mai spus Streinu - Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel