Medic român din Suedia, strănepoata lui Onisifor Ghibu: Aici vorbesc experţii și politicienii tac

Laura Ghibu-Ventimiglia, stabilită în Suedia din 1990, a vorbit despre cum este gestionată criza provocată de coronavirus.

Laura Ghibu-Ventimiglia trăieşte în Suedia din 1990 şi este medic chirurg. Este strănepoata lui Onisifor Ghibu, cunoscutul profesor român de pedagogie, membru corespondent al Academiei Române şi politician, luptător pentru drepturile şi unitatea poporului român, unul dintre participanţii importanţi la realizarea Marii Uniri de la 1918.

"Regele s-a adresat naţiunii o sigură dată"

"Suedia e ţara în care vorbesc experţii, iar politicienii tac. Guvernul intervine, cu ajutorul Parlamentului doar în politicile economice în acest moment. Gestiunea crizei e responsabilitatea agenţiilor guvernamentale care informează guvernul. Guvernul adoptă apoi măsurile care să facă posibilă implementarea recomandărilor agenţiilor. Premierul se adresează rar naţiunii - de 4 ori până acum - şi când o face, sublineaza gravitatea situaţiei şi dă un mesaj de solidaritate şi coeziune.

"Nu există televiziuni de ştiri ca în România"

Se adresează poporului simplu şi clar. Reiterează recomadarile agenţiilor şi faptul că suntem toţi parte din întregul care combate efectele acestei pandemii. Mesajul e totdeauna calm dar foarte ferm. Regele s-a adresat naţiunii o sigură dată recomandând să se asculte autorităţile", a declarat Laura Ghibu-Ventimiglia pentru adevarul.ro.

"Nu există televiziuni de ştiri ca în România cu talk show şi ştiri non stop. Alte canale intercalează ştirile cu programe de divertisment şi filme. Suedezii nu au acelaşi apetit pentru ştiri ca românii. Probabil pentru că, de obicei, nu se întâmplă lucruri aşa de scandaloase aici. Se uită foarte rar la TV. Informaţiile se iau din online - ziare sau tv online", a mai spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel