COVID-19. Statistici "măsluite" în Marea Britanie

Mai multe ONG-uri din Marea Britanie acuză că statisticile oficiale privind numărul morţilor de coronavirus sunt "măsluite". 

Astfel, organizaţiile trag un semnal de alarmă şi spun că autorităţile numără doar persoanele decedate în spitale, nu şi pe cele din azilurile de bătrâni sau din propriile case. 

Secretarul pentru Muncă şi Pensii, Therese Coffey, a explicat pentru BBC că cifra zilnică de decese este bazată pe numărul morţilor din spitale pentru că "este o cifră exactă şi rapidă". 

Semnalul de alarmă vine după ce numărul deceselor din azilele de bătrâni din Marea Britanie a crescut simţitor în ultimele săptămâni. "Statisticile actuale şterg numărul de bătrâni cu buretele, de parcă ei nu ar conta", a explicat Caroline Abrahams, directorul organziaţiei Age UK. 

În Marea Britanie, 410.000 de persoane locuiesc în 11.300 de centre de îngrijire şi 5.500 de case de asistenţă. Astfel, Biroul Naţional de Statistică ar urma să includă în noile cifre toate persoanele moarte de COVID-19 din Marea Britanie şi Ţara Galilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel