COVID-19. Spania, în stare de șoc

Spania a depăşit miercuri pragul de 40.000 de decese legate de COVID-19 înregistrate oficial de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Spania a înregistrat miercuri 311 noi decese, atingând un total de 40.105 de morţi de la începutul pandemiei, alăturându-se statelor europene cele mai îndoliate. Franţa a atins acest prag de 40.000 de morţi în urmă cu mai puţin de o săptămână, iar Regatul Unit l-a atins miercuri pe cel de 50.000 de morţi.

Cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore de după venirea celui de al doilea val de coronavirus, cu peste 400 de noi decese.

Totuşi, autorităţile estimează că epidemia a intrat într-o fază de "stabilizare netă".

"Sunt mai multe zile de când incidenţa cumulată pe 14 zile s-a stabilizat" în jurul a 525 de cazuri la 100.000 de locuitori, a explicat marţi Fernando Simon, directorul centrului de urgenţă sanitară al Ministerului Sănătăţii.

Este vorba despre o tendinţă observată de la începutul lui noiembrie, după ce a trecut "vârful de transmisie" de la sfârşitul lui octombrie, "efect" al restricţiilor introduse în Spania, precizează Agerpres.

Pe 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID.

Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a exclus această eventualitate pentru moment, estimând că trebuie mai întâi să vadă rezultatele măsurilor luate până în prezent.

Cu peste 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre ţările europene cu cel mai mare număr de infectări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel