COVID-19, situație dramatică la nivel global. REZUMATUL celor mai mari SCHIMBĂRI

COVID-19 provoacă o situație dramatică la nivelul întregului glob. Iată tot ce trebuie să știi.

Pandemia la nivel global continuă să se extindă, iar jurnaliștii de la CNN au făcut un rezumat al situației actuale.

Bilanțul global

Există 383.944 de cazuri de coronavirus și 16.595 de decese la nivel mondial, potrivit Universității Johns Hopkins, care urmărește cifrele Organizației Mondiale a Sănătății și surse suplimentare.

Apeluri la amânarea Jocurilor Olimpice


Primul ministru japonez va propune o întârziere de aproximativ un an într-o convorbire cu un oficial de vârf al Olimpiadei, relatează NHK. Sportivii din Noua Zeelandă sunt ultimii care și-au exprimat susținerea pentru amânarea Tokyo 2020.

Restricțiile încetează la Hubei

Provincia centrală chineză care este zona zero pentru noua pandemie de coronavirus intenționează să ridice aproape toate restricțiile. Măsurile vor rămâne în vigoare în capitala provinciei, Wuhan, până la 8 aprilie.

Mai multe restricții în alte zone 

India și-a extins restricțiile de circulație pentru a acoperi aproximativ două treimi din populație. Pakistanul își scoate armata pentru a ajuta la limitarea focarelor. Mai multe state australiene adoptă puncte de control la frontieră. Țările din Europa continentală rămân blocate, iar Marea Britanie a interzis oamenilor să plece de acasă, cu excepția unor motive „foarte bine întemeiate".

43% din populația Statelor Unite rămâne acasă

Cel puțin 16 state au emis ordine de restricție la domiciliu, care, odată în vigoare, vor afecta 142 milioane de persoane, sau 43% din populația SUA, conform datelor compilate de CNN.

Patinoarul din Spania s-a transformat în morgă

Cadavrele victimelor Covid-19 sunt livrate la Palacio de Hielo, care este folosit ca morgă temporară la Madrid. Guvernul regional a spus că este o măsură „temporară" pentru a ușura presiunea asupra spitalelor din Spania, care are mai multe decese decât orice altă țară în afara Chinei și Italiei.

Țările din Orientul Mijlociu au nevoie de sprijin

O mulțime de țări din Orientul Mijlociu și Asia Centrală s-au adresat Fondului Monetar Internațional care solicită sprijin financiar din cauza focarului de coronavirus.

Situația din Asia


Thailanda a raportat astăzi încă trei decese și 106 de noi cazuri, ducând la nivel național la 827 de cazuri confirmate. Oficialii thailandezi discută impunerea de măsuri de urgență. Singapore a raportat cea mai mare creștere de o zi în cazurile de Covid-19 de la începutul focarului. Guvernatorul Tokyo a avertizat că capitala Japoniei ar putea fi închisă dacă numărul de cazuri va crește. Myanmar și Laos au raportat primele două cazuri. Beijingul va pune carantina și va testa toate persoanele sosite din străinătate, iar Macao va interzice intrarea majorității nerezidenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel