COVID - 19. Singura zonă din Europa care nu a înregistrat niciun deces

Tórshavn, capitala Insulelor Feroe
Tórshavn, capitala Insulelor Feroe

Insulele Feroe este singura zonă din Europa în care nicio persoană nu a murit după ce a fost infectată cu COVID - 19, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Până în prezent în arhipeleagul feroez au fost diagnosticate 184 de persoane cu Covid-19, dintre care 163 s-au vindecat.

Premierul Bárður á Steig Nielsen a anunțat că începând cu 20 aprilie se vor redeschide grădinițele, creșele și școlile, iar competițiile sportive vor putea fi reluate, însă fără spectatori, potrivit The Guardian.

Succesul Insulelor Feroe în lupta cu coronavirusul se datorează, potrivit autorităților, cercetătorului Debes Christiansen, șeful șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn. Christiansen a avertizat guvernul încă din luna ianuarie că trebuie să se pregătească pentru situația în care virusul depistat prima oară în China, va ajunge și în Insulele Feroe, precizează știrileprotv.ro.

Din datele oficiale rezultă că până acum au fost testați 10% din cei de 61.000 de locuitori ai arhipeleagului. Astfel, medicii feroezi au putut să urmărească răspândirea virusului și să plaseze în carantină, la timp, cele 184 de persoane testate pozitiv cu coronavirus.

Insulele Feroe sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoția, Norvegia și Islanda. Sunt o regiune autonomă a Regatului Danemarcei din 1948 și, de-a lungul anilor, au preluat controlul asupra majorității problemelor de stat, exceptând relațiile externe, justiția, apărarea. Danemarca este cea care continuă să preia aceste responsabilități. O mică forță de poliție și de pază a coastei reprezintă singura forță militară organizată din Faroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel