COVID-19. Singapore va testa un tratament cu anticorpi împotriva virusului

Singapore va începe săptămâna viitoare prima fază de teste clinice pe oameni a unui tratament cu anticorpi împotriva COVID-19, care a provocat moartea a peste 412.000 de persoane în întreaga lume, relatează joi EFE.

Într-un comunicat, compania farmaceutică Tychan, care a dezvoltat tratamentul, a precizat că testele vor fi realizate la centrul de cercetări medicale SingHealth şi va dura circa şase săptămâni pentru a evalua siguranţa şi toleranţa acestuia la oameni.

Cercetătorii speră ca anticorpul TY027 să poată frâna evoluţia bolii şi să accelereze recuperarea, oferind totodată protecţie temporară la infecţiile provocate de coronavirusul SARS-CoV-2. Dacă prima fază este depăşită cu succes, Tychan va cere autorizaţie pentru a realiza teste clinice mai ample. Deocamdată, în lume nu a fost dezvoltat niciun tratament cu anticorpi şi nici un vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit companiei Tychan.

Preşedintele consiliului director, Teo Ming Kian, a declarat că, deşi vor trece mai multe luni înainte de a şti dacă tratamentul este eficient, există un oarecare optimism având în vedere tratamentele cu anticorpi realizate împotriva virusului Zika şi febrei galbene. Compania farmaceutică americana Eli Lilly a început deja teste clinice pe oameni cu un anticorp împotriva noului coronavirus şi va lansa altul în iulie.

Folosirea anticorpilor în tratarea acestui virus este o idee avută în vedere după ce, în luna mai, cercetători olandezi au identificat un anticorp monoclonal uman care a împiedicat virusul SARS-CoV-2 să infecteze celule de cultură. În total, în lume s-au înregistrat peste 7,2 milioane de cazuri de coronavirus, potrivit OMS, şi 412.583 de decese confirmate de organizaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel