COVID - 19. Sfaturi pentru părinți - Cum să-ți protejezi și liniștești copilul

În această perioadă, este vital să fii aproape de copilul tău, să-i explici ce se întâmplă  și să încerci să-l protejezi. Iată câteva sfaturi importante oferite de Grupul de Comunicare Strategică.

Fă-ți timp pentru a discuta cu copilul tău despre epidemia COVID-19. Răspunde-i la întrebări și împărtășește-i informații despre COVID-19, într-un mod pe care să-l poată înțelege copilul sau adolescentul, potrivit cemafac.ro, site-ul GCS.

Asigură-ți copilul sau adolescentul că e în siguranță. Fă-l să conștientizeze că e ok dacă se simte supărat. Spune-i felul în care procedezi tu în momentele de stres, ca să poată să învețe de la tine cum să gestioneze situația.

Limitează expunerea familiei tale la știri despre evenimente, inclusiv cele apărute pe social media. Copiii pot interpreta greșit ceea ce aud și pot fi speriați de lucruri pe care nu le înțeleg

Încearcă să ții pasul cu ritualurile zilnice. Dacă școlile sunt închise, creează un program dedicat activităților de învățare, celor de relaxare sau de divertisment.

Fii un model pentru ei. Ia pauze, încearcă să dormi suficient, să faci mișcare și să mănânci echilibrat. Ia legătura cu prietenii și cu membrii familiei.

Vezi și: COVID - 19. Persoanele care pot avea reacții puternice la stres. Primele manifestări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel