COVID-19, SEMNAL de alarmă. Un NOU SIMPTOM vizibil pe piele

Medicii dermatologi din Franța au transmis un avertisment în cazul unui noi simptom dat de COVID-19. Iată care este și ce spun aceștia.

Oficialii Sindicatului Național al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franța trag un semnal de alarmă în legătură cu apariția bruscă a unor pete roşii pe piele, uneori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

COVID-19 suferă mutații rapid

Într-un comunicat de presă au fost dezvăluite noile simptome care pot apărea pe piele în caz de contractare a bolii COVID-19, relatează jurnaliștii de la BFMTV. De altfel, reputatul medic Yves Gaudin a alertat recent omenirea în legătură cu faptul că noul coronavirus suferă mutații rapid.

„Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid", se arată într-un comunicat de presă publicat de acest sindicat al medicilor, transmite Mediafax, citează digi24.ro.

SNDV enumeră simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

"Alertăm publicul şi medicii"

Uniunea dermatologilor sugerează dacă apar aceste simptome ale pielii, să se consulte (să sune) cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arată că aceste simptome pot fi asociate cu COVID-19, se arată în comunicat.

„Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăţi de respiraţie)", concluzionează comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel