COVID-19 România. Marinescu: Moment CRUCIAL. Suntem cu SABIA deasupra capului

Adrian Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase "Matei Balș", a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19, în România.

"Va fi un moment crucial în următoarele două săptămâni, adică lucrurile se pot schimba. De aceea vorbim atât de mult de măsuri, iar în acest moment suntem cu o sabie deasupra capului. Ideea e dacă vom știi să facem ceea ce trebuie și să ne izolăm în aceste două, trei săptămâni și să schimbăm lucrurile sau vom avea și mai multe îmbolnăviri", a declarat Adrian Marinescu, în direct la B1 TV. 

Câte cazuri de COVID-19 poate gestiona România

În contextul în care Alexandru Rafila spunea zilele trecute, la Antena 3, că am putea ajunge la 100.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, medicul Adrian Marinescu a comentat această declarație. Întrebat care este, estimativ, numărul de cazuri pe care România l-ar putea gestiona, de la ce număr va începe o situație de debandadă, dar și de câte paturi de Terapie Intensivă dispunem, Adrian Marinescu a răspuns:

"Răspunsul este: depinde cât de multe cazuri severe vom avea, pentru că dacă vorbim de forme ușoare sau fără simptome sau măcar medii, vom ajunge în punctul în care vom trata pacienții acasă, la fel cum se întâmplă în Italia. Dacă vom avea cazuri severe care să necesite nu numai spitalizare, ci și Terapie Intensivă, lucrurile se vor complica. Oriunde în lume se întâmplă asta! Multe cazuri severe sunt greu de gestionat. Pentru tratarea pacienților acasă s-ar putea găsi soluții, până la urmă cei care sunt asimptomatici nu au neapărată nevoie de tratament. Dar, dacă vorbim de cazuri severe și dacă ați face un calcul simplu și v-ați gândi ce înseamnă la 100.000 de oameni, situația Italiei, cu 10% cazuri severe, atunci ar fi mai complicat, pentru că din 100.000, 10.000 ar fi doar forme severe, sau 7.000 - 8.000, oricum foarte mulți". 

"Numărul de paturi variază, pentru că se mai pot obține niște variante, dar cred că în jur de 2.500 de paturi, dar trebuie specificat că nu toți cei care vor avea forme severe vor avea nevoie și de ventilație mecanică. Acesta este un scenariu mai mult decât pesimist. Pentru că transmiterea comunitară a început deja, lucrurile merg la un efect de domino", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel