Gheorghe Borcean, mesaj DUR: Asistăm la o REVOLUȚIE de tip modern

Dr Gheorghe Borcean
Dr Gheorghe Borcean

Medicul Gheorghe Borcean a transmis un mesaj dur, în contextul pandemiei de COVID-19.

Vicepreședintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, este de părere că cetățenii români au fost părtași la o nouă revoluție în ultimul an din cauza crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Acesta a făcut o comparație între revoluția din 1989 și perioada pandemiei de COVID-19 și spune că în urma acestei revoluții moderne trebuie să învățăm să punem preț pe empatie, iubirea, înțelegere și pe valoarea unei îmbrățișări.

Medicul Gheorghe Borcean avea 36 de ani la Revoluţia din 89. Clipele grele l-au prins în spitalul din Caransebeș unde a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-i salva pe răniţii care soseau în urma confruntărilor de pe străzi.

Mesajul medicului Gheorghe Borcean

"M-am întors la spital şi au început să vină răniţi. Şi mai tineri, şi mai bătrâni, şi muncitori. Am recunoscut persoane din oraş. A venit un mort, vreo 6-7 răniţi, apoi s-a adunat un număr de până la 20 de răniţi cu răni pe care le-am operat. Am petrecut în acest fel, cu pază militară în spital, până undeva după Revelion.

Acum când suntem dornici de îmbrăţişare şi de apropiere, constatăm cât de mare preţ are dragostea noastră faţă de cel aproape. Şi sper din toată inima, ca după ce va trece lucrul acesta, înainte de a apărea următorul, să fi redobândit ceea ce am pierdut şi despre care credeam înainte că este absolut uman şi nu are nicio valoare. Să constatăm cât de mare este valoare acelui lucru de acum un an despre care credeam că e banal", a declarat medicul Gheorghe Borcean pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel