COVID-19, răsturnare de situație. CÂND a apărut. "Acum putem dovedi CLAR". Detaliul incredibil

Noi detalii apar în cazul apariției virusului COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii. Este incredibil!

Potrivit unui nou studiu realizat de Harvard Medical School, virusul a apărut încă de la începutul lunii august 2019, iar ideea este suținută de câteva imagini din satelit, precum și căutările pe internet, din parcările spitalelor din Wuhan.

Ce arată studiul

În cadrul studiului, care nu a fost încă analizat și de alți experți, s-a descoperit faptul că un număr semnificativ mai mare de mașini au fost parcate lângă cinci spitale din Wuhan în vara și toamna lui 2019 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, pe motorul de căutare chinez Baidu au fost descoperite mai multe căutări de cuvinte asociate cu boala infecțioasă, relatează CNN.

Prin intermediul imaginilor surprinse prin satelit din octombrie 2018, cercetătorii au numărat 171 de mașini în parcările unuia dintre cele mai mari spitale din Wuhan, Children’s Hospital, dar datele transmise de satelit arată că în aceeași perioadă a anului 2019, se aflau 285 de vehicule, deci o creștere de 67% a numărului acestora, iar în alte regiuni din apropierea altor spitale din Wuhan s-a constatat o creștere cu până la 90% a traficului în aceeași perioadă.

„Spitalele individuale au avut zile cu un volum relativ mare atât în toamna, cât și în iarna lui 2019. Totuși, în perioada septembrie – octombrie 2019, datele de la cinci din cele șase spitale arată că în zilele cu un volum relativ mare coincid cu mai multe căutări ale cuvintelor diaree și tuse pe motorul de căutare Baidu”, au notat cercetătorii.

Se pun cap la cap piesele puzzle-ului. Noua tehnică de depistare a bolilor infecțioase 

Mai nou, bolile infecțioase pot și descoperite prin intermediul imaginilor surprinse de satelit și se pare că tehnica are succes.

"Încercăm să punem cap la cap piesele unui complicat puzzle care avea loc la momentul respectiv. Datele sunt de fapt convingătoare, deoarece am observat creșteri ale numărului de persoane care căutau boli gastro-intestinale – diaree – care au crescut la un nivel pe care nu l-am văzut deloc, din punct de vedere istoric, și acum știm că simptomele gastro-intestinale sunt un factor important al infectării cu noul coronavirus.

Un procent imens din cei care au fost testați pozitiv în Wuhan au prezentat de fapt simptome de diaree. Este ușor să ratezi primele semne ale unei pandemii”, a explicat medicul Brownstein.

"Acum putem dovedi clar"

"Acum putem dovedi clar că au existat anumite indicii ale bolii și vom adăuga acest lucru dovezilor din ce în ce mai multe care indică faptul că se întâmpla ceva dinainte de a fi recunoscut oficial. Deși nu putem confirma dacă volumul crescut a fost direct legat de noul virus, dovezile noastre susțin alte lucrări recente care arată că apariția s-a întâmplat înainte de identificarea virusului în piața fructelor de mare din Huanan.

De asemenea, aceste descoperiri coroborează ipoteza conform căreia virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei și că ar fi putut circula deja dinainte de focarul din Wuhan”, potrivit lui Brownstein și echipei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel