COVID-19. Raed Arafat răspunde în cazul ”acuzațiilor nefondate”: Pe unii îi mănâncă degetele

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Şeful DSU, Raed Arafat, reacţionează după un articol în care se spune că ambulanţele şi pompierii au echipamente de protecţie înaintea medicilor din spitale.

„Era de așteptat că vom avea critici și acuzații nefondate în cazul COVID 19. Pe unii le mănâncă degetele să scrie și să critice chiar dacă nu au verificat și nu au înțeles despre ce scriu. În final este dreptul fiecăruia să critice iar de când în când noi vom explica unele aspecte care nu sunt prezentate corect din punctul nostru de vedere”, a scris Raed Arafat pe contul său de Facebook. 

„Insinuează că pompierii, UPU-SMURD și serviciile de ambulanță au primit echipamente de protecție în detrimentul medicilor și asistenților de la spitale, de parcă medicii de la UPU lucrează pe lună și pompierii merg cu echipamentele de protecție medicală să stingă focul și nu să transporte pacienții către spitale.

Ce nu înțelege autoarea însă este faptul că toate eforturile noastre sunt concentrate la acest moment pentru a găși echipamente pe care să le achiziționăm de pe o piață care este aproape goală, și unde specula și șantajul au ajuns la nivel fără precedent, acestea fiind practicate chiar și la nivel producătorilor, nu numai al distribuitorilor, indiferent de calitatea cumpărătorului”, a spus Arafat.

Am să dau unele cifre recente:

Din 80.000 măști FFP2/FFP3 achiziționate din Germania, 100.000 Măști FFP2/FFP3 achiziționate din Turcea și aduse în țară de Forțele Aeriene Române și din 200.000 de combinizoane achiziționate din Corea de Sud și aduse cu sprijinul MAN de două avioane militare NATO aparținând bazei PAPA pentru transport strategic, structurile de urgență respectiv paramedicii SMURD, personalul medical din UPU și personalul serviciilor de ambulanță, care sunt structuri de prima linie în această situație, au primit între 30-35% din cantitatea totală, restul fiind distribuit către DSP-uri și spitale.

Ca să dau un exemplu concret,de comun acord cu Ministerul Sănătății, din cele 80.000 măști, 30.000 au fost distribuite structurilor de urgență și 50.000 au fost distribuite către structurile DSP și cele spitalicești, ținta principală fiind secțiile de infecțioase și de terapie intensivă.

Toate distribuirile se fac de o echipă integrată iar subsemnatul semnează dispoziția de distribuire conform OUG 11/2020, ce nu înseamnă că distribuirea s-a făcut de mine personal favorizând unii în detrimentul altora.

(...) Achizițiile de echipamente de protecție vor continua și în următoarea perioadă, săptămâna ce vine fiind așteptate noi cantități de combinizoane și măști FFP2/FFP3 pe lângă ce mai aduce Unifarm”, a transmis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel