Covid-19, PROBLEME cu bilanțul infectărilor! Grupul de Comunicare Strategică, AVERTISMENT: Nu vorbim despre un sondaj de opinie!

Grupul de Comunicare Strategică a oferit bilanțul infectărilor abia la ora 13,25. Astăzi a fost o zi cu probleme și se așteaptă, din moment în moment, noi date.

Ce știm până la această oră? Sunt 325 de cazuri noi la 1.877 de teste. 12 centre de testare nu au raportat. 100 de centre de testare au efectuat doar 1.877 teste.

În România au fost prelucrate 677.259 de teste (cu 1.877 mai mult față de cele raportate în urmă cu o zi, fiind din cele mai mici cifre din ultima perioadă). Rata testelor pozitive din numărul de teste totale a fost de 17,3%, față de 3,5% vineri, 3,7% joi.

Despre această rată, Grupul de Comunicare Strategică a transmis: 

”Nu putem să vă confirmăm această abordare întrucât ea aplică un principiu al reprezentativității. Or, metodologia de testare nu este una similară unui sondaj de opinie, deci nu poate fi în același registru. Bineînțeles că există o relație între numărul de teste efectuat și cazurile pozitive depistate, dar ea nu este în aceeași proporție cu cea dintr-o cercetare sociologică”.

UPDATE: NOU BILANȚ CORONAVIRUS 27 iunie. Câte teste s-au făcut - UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel