COVID-19: Primul caz de contaminare cu transmitere locală după 250 de zile, în Taiwan

Taiwanul a raportat înregistrarea primului caz de COVID-19 cu transmitere locală după 250 de zile.

Taiwanul a raportat marţi înregistrarea primului caz de COVID-19 cu transmitere locală, după 12 aprilie, relatează Agerpres, citând Reuters.

Este vorba de prietena unui pilot neozeelandez care a fost confirmat ca fiind infectat duminică. Autorităţile au început să testeze alte167 de contacte. Acest prim caz după 253 de zile fără contaminări dă o lovitură imaginii Taiwanului, considerat până acum exemplu de gestionare a crizei coronavirusului.

Doar 77 cazuri de contaminare cu Sars-Cov-2



Insula, care la debutul pandemiei a luat mai devreme decizia de închidere a frontierelor şi a instaurat un regim de carantină foarte strictă, a înregistrat doar 77 de cazuri de contaminare şi şapte decese atribuite COVID-19, la o populaţie de peste 23 de milioane.

Din 12 aprilie, toate noile cazuri de contaminare recenzate au fost "de import". Vasta majoritate a celor care intră în Taiwan trebuie să se izoleze două săptămâni şi să aibă teste negative - ceea ce a permis, până marţi, să împiedice transmiterea virusului de la eventuali purtători la localnici.

Piloţii, însă, nu trebuie să se izoleze decât trei zile, în general acasă, atunci când se întorc din străinătate. Pilotul neozeelandez care a fost confirmat infectat duminică venise din Statele Unite. Potrivit autorităţilor taiwaneze, acesta nu ar fi raportat corect toate contactele şi locurile frecventate. Autorităţile au publicat o listă cu locurile unde a fost acesta, în Taipei şi în împrejurimi, şi i-au îndemnat pe cei care ar fi putut trece pe acolo să-şi monitorizeze sănătatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel