COVID-19. Ultima zi de pandemie în România. Când va fi vârful, bilanțul final al deceselor- Studiu IHME, Washington

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii a făcut o predicţie cu privire la oprirea deceselor cauzate de COVID-19 în România. Totul cu condiţia ca măsurile de distanţare socială să fie ţinute în vigoare până în luna mai. 

IHME funcţionează în cadrul Universităţii din Washington şi a rulat mai multe modele matematice pentru a prezice prima zi în care nu se vor mai înregistra decese în România din cauza COVID-19. 

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, dacă măsurile de distanţare socială vor fi respectate, de pe 8 mai nu vor mai exista decese în România din cauza noului coronavirus. Însă, până la acel moment, arată IHME, numărul deceselor va ajunge la 804, cifră care se va menţine cel puţin până la data de 4 august 2020, conform calcului matematic. 

"Inițial ni s-a solicitat să dezvoltăm modele de către colegii noștri de la University of Washington School of Medicine, pentru a-i ajuta să își planifice reacția. Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar și alte guverne ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să își îngrijească pacienții, am reușit să realizăm un instrument de predicție la nivel național. Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaților din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie și publcului informații cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităților și resurselor spitalicești, astfel încât să se organizeze cât mai eficient", a transmis IHME, conform educatieprivata.ro.

Când va fi vârful pandemiei în România 

IHME a anunţat şi că pe data de 11 aprilie 2020 s-ar putea ajunge la vârful pandemiei în România din punct de vedere al resurselor medicale. La acel moment, spune Institutul, vor fi ocupate 299 paturi la ATI şi vor fi necesare 264 de ventilatoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel