Covid-19: Președintele Bolsonaro, sfidat de guvernatorii brazilieni, fiindcă refuză să înțeleagă pericolul virusului

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, primește critici dure din cauza gestionării crizei provocate de Covid-19.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, primește critici dure din cauza gestionării crizei provocate de Covid-19, conform The Guardian. Guvernatorii statali, responsabili pentru mai mult de 200 de milioane din cei 210 milioane locuitori ai țării, refuză să urmeze comenzile prezidențiale.

Bolsonaro a subestimat în mod repetat pericolele aduse de coronavirus, iar săptămâna trecută acesta le-a cerut brazilienilor să se întoarcă la muncă, sfidând astfel sfaturile oferite de Organizația Mondială a Sănătății și ale propriului ministru al Sănătății.

Guvernatorii își țin oamenii în casă

Cu toate acestea, comenzile sale complet nepotrivite au fost ignorate de politicieni și de cetățenii brazilieni. Doar trei din cele 27 de state ale Braziliei, care găzduiesc 5,7 milioane de oameni, au relaxat măsurile implementate pentru a încetini răspândirea Covid-19, iar 60% dintre brazilieni stau acasă.

Joao Doria, guvernatorul celui mai important și populat stat al Braziliei, Sao Paolo, a menținut o carantină strictă și a sfidat direct președintele, spunându-le celor 44 de milioane de oameni: „Nu urmați instrucțiunile președintelui".

Din aliați în dușmani

Wilson Witzel, guvernatorul statului Rio de Janeiro, a refuzat la rândul său să se îndepărteze de măsurile de izolare socială. „Până acum v-am rugat, acum vă ordon: nu vă părăsiți casa", a spus Witzel celor 17 milioane de rezidenți, extinzând astfel carantina după primele 14 zile.

Witzel, cândva aliatul lui Bolsonaro, a continuat, sugerând că comportamentul președintelui ar putea să-i obțină un proces la Curtea Internațională de Justiție din Haga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel