Covid-19 poate provoca o mare varietate de simptome, dar ce TREBUIE să te alarmeze mai întâi

Un studiu efectuat de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat simptomele care ar trebui să alerteze pe oricine, semn că ar putea fi infectat cu Covid-19. 

Covid-19 poate provoca o mare varietate de simptome, dar o nouă analiză a înregistrărilor efectuate de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că majoritatea pacienților păreau să împărtășească cel puțin unul dintre cele trei simptome: febră, tuse sau lipsa respirației, scrie CNN

Raportul publicat joi a vizat 164 de persoane cu cazuri confirmate la laborator de Covid-19. Toți pacienții aveau simptome și toți erau bolnavi între 14 ianuarie și 4 aprilie.

Dintre acești pacienți, aproape toți, 96%, au avut fie febră, tuse sau respirație scurtă și aproximativ 45% au prezentat toate cele trei.

Tusea a fost cel mai frecvent simptom

84% dintre pacienții chestionați au spus că au avut o tuse. Febra a fost următorul simptom cel mai frecvent, 80% dintre pacienți au raportat că au avut febră. Lipsa de respirație a fost mai frecvent asociată cu persoanele care au fost spitalizate.

De asemenea, pacienții au prezentat o mare varietate de alte simptome, inclusiv dureri musculare, frisoane, oboseală și dureri de cap. Cel puțin o problemă a stomacului, cea mai frecventă diaree, a fost raportată fiecare la jumătate din pacienți. Unii pacienți au raportat, de asemenea, simptome cum ar fi dureri abdominale, greață și vărsături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel