COVID-19, pierderi economice. Virgil Popescu: "Vor fi foarte mari. Nu m-aş hazarda"

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre pierderile în economie provocate de pandemia de COVID-19, dar și despre deficitul bugetar.

"Este foarte complicat să facem o estimare exactă a ceea ce se va întâmpla în economie la finalul celor 30 de zile de stare de urgenţă, pentru că nu ştim cum va evolua această infecţie. Dacă ea nu va avea un salt dramatic, cum este în alte ţări europene, atunci putem să limităm aceste pierderi. Gândiţi-vă că, dacă se închid foarte multe unităţi de producţie, acolo practic încasările vor fi zero. De aceea prognozarea este foarte, foarte greu de făcut. Nu m-aş hazarda în momentul de faţă să vă dau cifre. Cei de la INS şi cei de la Prognoză ar putea pe modele matematice, dar şi în funcţie de un model statistic de răspândirea virusului, ar putea să facă mai bine acest lucru. Noi la Ministerul Economiei putem face, eventual, o analiză a sectoarelor care se vor închide şi apoi să vă dau o estimare mai exactă. În orice caz pierderile în economie vor fi foarte mari", a declarat Virgil Popescu, în direct la Realitatea Plus.

Estimarea deficitului bugetar. Va sări de 5%?

"Deja nu se mai pune probleme de deficit bugetar. Aţi văzut că şi Comisia a anunţat acest lucru. Depinde cât va ţine această criză. Dacă se va încheia în vreo două luni probabil ne vom duce până în 5%, dacă va dura 3-4-5 luni atunci nu se poate aproxima nimic", a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel