COVID-19: Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop testat pozitiv

Vaticanul se afla în alerta COVID-19, după ce Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop infectat.

Se pare că eee, demnitarul superior al Bisericii Greco-Catolice Slovace, a fost infectat cu coronavirus în timpul recentei vizite a Papei Francisc în Slovacia, relatează presa locală, potrivit Antena 3.

Conferința Episcopilor Slovaci (KBS) nu a elaborat încă modul în care mulți alți episcopi și preoți vor intra în carantină. Purtătorul de cuvânt al KBS, Martin Kramara, a declarat pentru TV Markiza că toate persoanele care au fost în contact cu arhiepiscopul, precum și cu Vaticanul, au fost informate despre starea sa de sănătate.

Toti episcopii bisericii sunt vaccinati impotriva COVID-19, a menționat acesta.

Joi, Babjak a aflat că arhiepiscopul grec cu care participase la Congresul euharistic de la Budapesta la începutul lunii septembrie a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, același Arhiepiscop Grec a participat la vizita Papei Francisc în Slovacia în perioada 12-15 septembrie.

Aproximativ 40.000 de oameni au participat la liturghia celebrată de greco-catolici, împreună cu Papa la Presov, Slovacia de Est, pe 14 septembrie.

Certificatul verde, obligatoriu la Vatican 

De la 1 octombrie intrarea în Vatican va fi permisă numai cu certificatul verde, sau „green pass-ul”.

Decizia a fost luată de Comisia pontificală a statului Vatican: „Începând cu 1 octombrie 2021 este permisă intrarea în Vatican exclusiv cu certificatul verde european sau cu un test COVID-19 negativ”.

Italia a devenit joi prima ţară din Europa care a impus obligativitatea certificatului verde pentru toţi angajaţii.

Măsura va fi introdusă din 15 octombrie şi va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului, potrivit Mediafax.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  Până astăzi, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De asemenea, în intervalul 20.09.2021 (10:00) – 21.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 129 de decese (57 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel