COVID-19: Pacienții de culoare sunt mai puțin susceptibili. Diferență URIAȘĂ

În timp ce mai multe studii de cercetare arată că pacienții de culoare și hispanici sunt mai predispuși la testarea pozitivă pentru COVID-19, o echipă de anchetatori de la NYU Langone Health a constatat și un avantaj pe care pacienții de culoare îl au în lupta cu noul coronavirus.

În timp ce mai multe studii de cercetare arată că pacienții de culoare și hispanici sunt mai predispuși la testarea pozitivă pentru COVID-19, o echipă de anchetatori de la NYU Langone Health a constatat că odată spitalizați, pacienții negri au fost mai puțin predispuși să aibă o boală severă, să moară sau să fie externat la ospiciu în comparație cu pacienții albi.

„Știm că populațiile negre și hispanice reprezintă o parte disproporționată a deceselor legate de COVID-19 în raport cu dimensiunea populației lor din New York și din marile orașe din SUA”, spune Gbenga Ogedegbe, profesor de medicină și sănătatea populației la NYU Langone Health și autorul principal al studiului. „Am fost surprinși să constatăm că pacienții negri și hispanici nu erau mai predispuși să fie spitalizați decât pacienții albi, ceea ce înseamnă că trebuie să ne uităm la alți factori structurali care afectează negativ rezultatele din aceste comunități. Factorii includ condițiile de locuire precare, acces inegal la sistemul de sănătate, oportunitățile de angajare diferențiate și sărăcia", a mai precizat acesta.

Pacienții negri și cei hispanici au avut un risc mai scăzut de boli critice și au fost mai puțin susceptibili de a deceda sau de a fi externați la ospiciu în comparație cu pacienții albi. După ajustarea în funcție de vârstă, sex, starea de asigurare și comorbiditate, pacienții negri au continuat să aibă un risc mai mic de deces în comparație cu pacienții albi, în timp ce pacienții hispanici și asiatici au avut rate similare cu pacienții albi.

Autorul principal al studiului, Leora Horwitz, profesor asociat în departamentele de sănătate și medicină a populației și director al Centrului pentru inovare în domeniul sănătății și știința livrării la NYU Langone, spune că studiile viitoare trebuie să examineze mai bine impactul direct al inechităților structurale asupra disparității etnice în spitalizarea, morbiditatea și mortalitatea legate de COVID-19, informează MedicalXpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel