EXCLUSIV  COVID-19 (noul tip de coronavirus) la români. Cifrele ascunse de care conaționalii NU țin cont. Masca, efect LETAL

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

COVID-19 (noul tip de coronavirus), care i-a băgat pe români în sperieți, are și un efect pozitiv asupra sănătății.

... sau cel puțin așa sper, al sănătății mintale, înainte de toate, și al sănătății în general. De când au început să se teamă de ceva care nu există în țara noastră, și oricum dacă ar apărea cazuri, rata mortalității ar fi foarte mică, după cum arată experiența de până în prezent din China și Italia, românii se PROTEJEAZĂ (fiecare are propria lui definiție pentru asta)! Bine, nu știu dacă se spală corect pe mâni, dar poartă măscuțe, dovadă că toate stocurile din farmacii s-au epuizat în timp record. Dar niciodată nu s-au epuizat, nici în timp record, nici de-a lungul vremii stocul de săpun, pastă de dinți, hârtie igienică, vaccinuri etc.

Dar...

... mă întreb dacă ăsta este momentul zero care va stârni monstrul conștientizării din românii adormiți care se vor feri, de acum înainte, și de pericolele reale și mult mai grave pe care le-au ignorat ani întregi. S-o luăm pe rând.

1. Câți români folosesc prezervativul? Un studiu arăta, la un moment dat, că românii folosesc, în medie, doar un prezervativ pe an, de două ori mai puțin decât ungurii și de șapte ori sunt media din Marea Britanie. Asta deși prezervativul ne apără de o mulțime de boli cu transmitere sexuală. Pentru mulți tineri, mai importante decât contracepția și maladiile sunt parfumul și epilarea. Printre bolile cu transmitere sexuală cauzate de infecții bacteriene se află:


• Clamidioza (infecția cu Chlamydia)


• Gonoreea


• Sifilis


Vaginita.


Bolile cu transmitere sexuală cauzate de infecția cu virusuri nu pot fi vindecate, la fel ca cele de cauză bacteriană. Tratamentul folosit în cazul BTS virale are rolul de a diminua simptomele. BTS cauzate de infecții virale sunt: HIV, HPV, herpesul și hepatita B. Dintre acestea, numai hepatita B și HPV pot fi prevenite prin vaccinare, însa vaccinul e eficient numai dacă e administrat înainte de pătrunderea virusului în organism.

2. Cunoașteți femei, în cercul dumneavoastră, care se vaccinează contra HPV (infecția cu Human Papilloma Virus)? Este protecția cea mai eficientă împotriva cancerului de col uterin. Numărul femeilor care merg regulat să-și facă Testul Papanicolau și vaccinul HPV este foarte mic. Aproximativ 2000 de femei mor anual, în România, din cauza cancerului de col uterin. Dacă suntem la acest capitol, aflați că în jur de 3000 românce mor, în fiecare an, din cauza cancerului la sân. O simplă testare la timp le-ar salva viața.

3. Câți români se protejează de accidentele rutiere? Câți români folosesc centura de siguranță? Câți români butonează telefonul și fac LIVE pe Facebook atunci când sunt la volan? Răspunsul vi-l dați dumneavoastră după ce aflați că România are cel mai mare număr de accidente rutiere fatale din UE. Circa 2000 de oameni mor pe șoselele noastre.

4. În România sunt oameni care nu s-au spălat niciodată pe dinți. Apoi se miră că fac parodontoză și le pică dinții încă de pe la 35 de ani.

5. Românii ocupau ultimul loc din UE și la consumul de săpun și hârtie igienică.

6. În România mor anual peste 20.000 din cauza poluării, iar noi nu suntem de acord cu taxa Oxigen și nici nu vrem să mergem cu mijloacele de transport în comun.

Așadar sunt multe alte probleme, pericole reale, de care ar trebui să ne ferim, dar noi ne apărăm de un virus care nu a ucis pe nimeni în România și care, în orice caz, are o rată de mortalitate foarte mică, afectând oameni vârstnici care au deja alte boli grave.

Desigur... dacă de toate cele de mai sus ne-am apăra doar cu o mască chirurgicală, am fi campioni. Probabil că ar trebui să ridicăm câte o fabrică de astfel de produse în fiecare județ. Doar că măștile nu ne apără de bolile care, la momentul actual, fac ravagii pe teritoriul nostru.

Poate devenim dracului conștienți odată cu spaima provocată de noul coronavirus și ne apărăm de lucruri mult mai grave care ne conduc, mult mai repede, spre moarte. Oricum masca chirurgicală are efect letal dacă o purtați, de exemplu, când mergeți cu 170 km/h și intrați în pom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel