COVID-19. Nouă metodă de testare, brevetată de specialişti

O nouă metodă de testare pentru a depista prezenţa noului coronavirus în organism a fost brevetată de specialiştii americani. 

Este vorba despre un test pe bază de salivă, prin care se poate afla în maximum 48 de ore dacă pacientul este sau nu infectat. Astfel, se vor evita metodele de testare invazive, scriu cei de la New York Post. 

Noul test, dezvoltat de Universtatea Rutgers şi aprobat la începutul săptămânii de Administraţia Americană pentru Medicamente, este aşteptat să ajute la creşterea numărului de persoane testate pentru COVID-19. 

"Am fost informaţi că trebuie să producem cât mai multe astfel de teste", a declarat Nicholas Melchiaorre, managerul Laboratorului de la Universitatea Rutgers. 

Cum funcţionează

Procedura presupune ca pacientul să scuipe într-o eprubetă, care este apoi sigilată şi marcată cu numele şi data naşterii pacientului. Proba este apoi trimisă fie la laboratorul Rutgers, fie la un laborator de diagnosticare pentru analiză. Rezultatele sunt gata în 24-48 de ore. 

Procedura îi poate ajuta mai ales pe cei care fac testări pe stradă, pentru că nu mai sunt obligaţi să se apropie de persoane posibil infectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel