EXCLUSIV  Covid-19: NOI măsuri aberante care îi enervează pe români! Nimeni nu scapă: ne afectează pe toți!

Măsurile noi luate de autorități au enervat pe multă lume. Sursa foto: Scop.io / Grace Foster
Măsurile noi luate de autorități au enervat pe multă lume. Sursa foto: Scop.io / Grace Foster

Măsurile noi luate de autorități în România au enervat pe multă lume. Cum să închizi, de exemplu, magazinele la ora 18.00 din moment ce majoritatea românilor abia atunci ies de la muncă?!

Potrivit noilor restricții aprobate de Guvern pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că este aberant să reduci programul magazinelor. Probabil că persoanele care au făcut noile reguli beneficiază de room-service și nu au mai fost la un magazin de 100 de ani. Cum poți să crezi că un om care lucrează până la ora 18.00 își va schimba programul să facă cumpărăturile la 14.00 sau 16.15? 

Cei care au făcut noile reguli nu trebuiau decât să privească pe geam traficul din orașele mari la ora 17.00, respectiv 18.00, când ies aproape toți de la muncă în același timp.

O altă măsură aberantă vizează câinii, a adăugat ziaristul Val Vâlcu. Inițial s-a zis că ar trebui să ne dresăm animalele astfel încât să le scoatem afară la anumite ore, dar un câine nu se dresează rapid și ar trece pandemia până patrupedul s-ar mula după autorități pentru a-și face nevoile. Cum ar fi fost să ne învățăm câinele să se ușureze până ora 20.00, în weekend, apoi, în timpul săptămânii, până la ora 22.00?!

Până la urmă, s-a decis ca oamenii să iasă cu câinele în fața blocului. ”Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află” precizează CMBSU. Doar că și acest aspect este cam dificil că nu te poți mișca fix doar în fața locuinței. Problema este că unii s-au gândit că poate sunt tineri care își dau întâlnire, în parc, să petreacă având câinele în zgardă, la ora 00.00. Dar să fim serioși! Că asta nu s-ar fi întâmplat...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel