Covid-19: Nicolae Robu a explicat situația Timișoarei, orașul cu cel mai mare procent de vindecări

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a vorbit despre situația din Timișoara, oraș cu cel mai mare procent de vindecați de Covid-19.

Primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a vorbit la Realitatatea Plus despre situația din Timișoara, oraș cu cel mai mare procent de vindecați de Covid-19.

„Am lansat la nesfârșit, cu toate ocaziile, mulțumiri pentru medici, pentru competența și dăruirea lor. Avem cel mai mare număr de vindecați, în procente stăm extraordinar de bine. Sigur, asta ne dă speranțe că vom depăși această criză, numai că, totodată, am fost extrem de ferm și vehement la adresa celor puțini, dar extrem de periculoși, care nu înțeleg să respecte cu strictețe dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, dispozițiile luate la nivel județean, la nivelul municipiului Timișoara și recomandările cu care venim", a spus Robu.

Unii nu înțeleg și nu respectă

„Nu-i de joacă, eu accentuez asta tot timpul, iar unii nu înțeleg și nu respectă. Nu am putut proceda altfel decât să controlăm cu mare strictețe, dar, ce am putut face din proprie inițiativă, a fost să protejăm orașul, în toată această perioadă, când au venit și continuă să vină un număr mare de compatrioți de-ai noștri în țară. Am avut filtre, toți au fost ghidați, să ajungă cât mai repede la caselor lor", a adăugat primarul.

„Nu avem o evidență (n.r. despre câți români s-au întors), numai că am reușit să ne protejăm orașul, pentru că altminteri au fost tentative ale unora care, în loc să meargă direct la casele lor, în localitățile lor, doreau să mai treacă prin Timișoara. Noi am protejat orașul, nu le-am permis. Unii n-au spus adevărul, acest lucru a fost înainte de a se face regulile mai dure la frontieră. Atunci, în iresponsabilitatea lor, aveau de gând să vină și prin oraș. I-am împiedicat", a mai spus Nicolae Robu.

Unii cetățeni nu înțeleg ce înseamnă să fii izolat la domiciliu

„Ce am propus eu? Am constatat că foarte mulți, nu știm numărul exact, eu am zis 55 la un moment dat, dar voi explica de ce nu știm numărul. Unii cetățeni nu-și respectă statutul de izolat la domiciliu. De exemplu, vine o persoană care a fost în străinătate acasă. Se duce în familie. Are statut de izolat. Dar cum înțelege el să fie izolat? Stă în casă, să zicem, disciplinat, dar mai are trei membri ai familiei, care locuiesc în același apartament cu două camere, cu aceeași baie, cu totul în comun, iar ceilalți ies în oraș, că ei nu înțeleg că trebuie să stea și ei. Eu zic că pericolul este foarte mare", a explicat primarul Timișoarei.

„Unii au sărit, de ce am vorbit eu de 55. Eu explic de ce, să se înțeleagă fenomenul ca să-l putem contracara. Deocamdată avem forțe suficiente, dar la limită, și folosim și voluntari, pentru a identifica și deservi persoanele vârstnice care n-au alt sprijin și au nevoie de ajutor. Avem un call-center care funcționează bine și sperăm să facem față", a încheiat Robu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel