COVID - 19. Ministerul Sănătăţii a aprobat protocolul de tratament

Ministerul Sănătăţii a aprobat protocolul de tratament pentru infecţia cu virusul Sars-Cov-2. Potrivit protocolului, la ora actuală nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infecţiei cu Sars-Cov2, medicamentele propuse bazându-se pe experienţa epidemiei de SARS din 2003 sau MERS din 2012.

Wang Guiqiang, şeful unei echipe de cercetători şi colegii săi au evaluat in vitro cinci medicamente aprobate de FDA şi doua antivirale cu spectru larg împotriva Sars-Cov-2. Una dintre concluzii a fost că „cloroquina, medicament anti-malaric, utilizat şi în bolile reumatice, este extrem de eficientă în controlul infecţiei cu 2019-nCov in vitro" şi că datele de siguranţă sugerează că ar trebui evaluată la pacienţii umani care suferă de noul coronavirus".

Xueting Yao împreună cu colegii au descoperit că hidroxiclorochina este mai puternică decât clorochina, inhibând Sars-Cov-2 in vitro. Rezultatele studiilor anterioare au arătat că clorochina şi hidroxiclorochina pot inhiba virusul printr-o serie de etape.

Lopinavirul este un inhibitor utilizat pentru a trata infecţia cu HIV, asociat cu ritonavir. Loninavir şi/sau lopinavir/ritonavir au activitate anti-coronavirus in-vitro.

Remdesivir poate fi cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCov. Experimentele pe animale au arătat că poate reduce efectiv titrul virusului şi are efect mai bun decât Lopinavir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel