COVID-19. Medicul Marinescu, Spitalul Matei Balș: Suntem cumva într-un echilibru în România

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, a comentat noile cifre ale infectărilor cu COVID-19 în România, de astăzi 1 aprilie 2020.

Până astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate și externate, iar 85 au decedat. De ieri, au fost înregistrate alte 215 noi cazuri de îmbolnăvire.

Medicul Adrian Marinescu a declarat la Realitatea Plus, miercuri, că România este pe o curbă ascendentă, însă nu suntem într-un scenariu ca al Italiei:

Nu sunt schimbări mari față de celelalte zile. Lucurile sunt cumva într-un echilibru. Și încă suntem într-un procent, la formele severe, sub media europeană și în niciun caz într-un scenariu ca în Italia. Este diferență mare. Asta nu înseamnă că nu se vor selecta forme severe și în continuare. Pentru că aici este o situație destul de imprevizibilă, adică aceste forme severe pot să fie de la început sau unii pacienți care în primă fază sunt în stare foarte bună pot să evolueze spre o formă severă. Deci lucrurile sunt de discutat în continuare și de urmărit”, a spus Marinescu

”Suntem pe o curbă ascendentă, însă trebuie să vedem și partea plină a paharului, adică să vedem că în celelalte țări din Europa sau în cele mai multe unde sunt mai multe cazuri,  există mult mai multe cazuri severe. Toată Europa este în acest moment pe o curbă ascendentă, ca și noi. Pe de altă parte, dacă facem o comparație, apropo de partea pozitivă a lucrurilor, avem destul de multe îmbolnăviri, dar mai puține decât ceilalți și cu forme destul de multe ușoare sau medii. Ceea ce înseamnă, apropo de vindecare, că cei mai mulți, nu doar cei raportați, în final, peste 90% dintre cei care au COVID-19 se vor vindeca și fără sechele. Adică trebuie să ne gândim că imensa majoritate a cazurilor se vor rezolva fără nicio complicație ulterioară. Numărul celor care au avut probleme este mic”, a adăugat medicul Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel