Covid-19: Medicii ar putea primi un vaccin timpuriu, în toamna anului acesta. Cum este posibil

Un vaccin pentru noul coronavirus ar putea fi pus la dispoziție unor cadre medicale în această toamnă, a transmis executivul unei companii care produce tratamentul.

Un vaccin pentru noul coronavirus ar putea fi pus la dispoziție unor cadre medicale în această toamnă, a transmis executivul unei companii care produce tratamentul, conform Politico.

Comentariile făcute de CEO-ul Moderna, Stephane Bancels, reflectă nevoia urgentă de a proteja personalul din linia întâi, când vine vorba de lupta cu pandemia. Cu toate acestea, mulți experți în vaccinuri au avertizat în legătură cu riscurile expunerii publicului unui tratament grăbit.

FDA va avea informații puține până în toamnă

Până în toamnă, Administrația pentru mâncare și medicamente SUA (FDA) va avea doar datele inițiale despre siguranța vaccinului și abilitatea de a crea anticorpi și de a forma un răspuns imunitar. Vaccinul va fi testat până atunci doar pe câteva sute de persoane, care probabil nu au fost expuse încă coronavirusului.

Un raport al Comisiei pentru siguranță și schimburi SUA (SEC) transmite că, cu toate că vaccinul probabil nu va fi disponibil timp de 12-18 luni, sub autorizația de urgență a FDA „ar putea fi valabil unor persoane, incluzându-i pe medici, în toamna anului 2020".

Drumul către autorizația de urgență

Decizia FDA de a oferi autorizații de urgență ar putea depinde de severitatea pandemiei de Covid-19 în acea vreme, procentele pacienților spitalizați sau pe moarte și orice date despre siguranța și eficiența vaccinului, a transmis executivul Institutului de cercetare medicală Bill & Melinda Gates, Penny Heaton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel