COVID-19. Medic de familie din Bacău, amendat de DSP. Motivul HALUCINANT

PNL și PSD, de acord cu impozitarea la pragul de sus. Dîncu: Acum e foarte mult populism
PNL și PSD, de acord cu impozitarea la pragul de sus. Dîncu: Acum e foarte mult populism

Un medic de familie din localitatea Huruieşti a fost amendat cu 2.000 lei de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău pentru că folosea în cabinet o cameră de termoviziune cu care lua temperatura pacienţilor pentru depistarea unei eventuale suspiciuni de COVID-19. 

'Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti - punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului 'cameră de termoviziune', deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale 'înregistrare, avizare MS' şi a protocolului de utilizare a acestuia.

De asemenea, i s-a pus în vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19', se precizează într-un comunicat de presă al DSP Bacău. Potrivit presei locale, medicul de familie a achiziţionat din fonduri proprii aparatul de termoviziune şi percepea 50 de lei de la fiecare pacient care dorea să afle dacă temperatura corporală ridică suspiciuni de infectare cu COVID-19, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel