COVID-19. Marea Britanie RENUNŢĂ la unele interdicţii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marea Britanie are de gând să renunţe la unele măsuri de interdicţie impuse din cauza COVID-19, a anunţat premierul Boris Johnson. 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că are planuri să relaxeze unele restricţii pentru combaterea COVID-19 săptămâna viitoare, dar a avertizat că ridicarea măsurilor prea devreme ar putea adânci criza economică din Marea Britanie, relatează DPA.

"Vrem, dacă este posibil, să ridicăm de luni unele dintre aceste măsuri", a declarat Johnson în faţa parlamentului, confirmând că va anunţa schimbările dorite într-un discurs, duminică. "Trebuie să fim siguri că datele vor sprijini capacitatea noastră de a face acest lucru", a spus el.

Guvernul lucrează cu partidele de opoziţie, asociaţiile oamenilor de afaceri şi sindicatele "pentru a ne asigura că avem planul cel mai bun de ieşire din izolare", a mai spus Johnson. "Ar fi un dezastru economic pentru această ţară dacă vom urma o relaxare a acestor măsuri acum în aşa fel încât să declanşăm un al doilea vârf", a adăugat el.

Marea Britanie, ţara europeană cu cele mai multe decese

Marea Britanie a raportat 29.427 de decese până marţi, depăşind Italia din punctul de vedere al bilanţului morţilor de COVID-19 şi devenind prima în Europa din acest punct de vedere.

Analistul de date din sănătate Jamie Jenkins a estimat miercuri că bilanţul morţilor de COVID-19 ar fi mai degrabă de 54.000, bazându-se pe creşterea numărului de decese în această perioadă faţă de anii anteriori.

"Acesta nu este un succes sau un succes 'aparent'... Cum Dumnezeu s-a ajuns la asta?", a întrebat liderul opoziţiei, laburistul Keir Starmer, în parlament, referindu-se la o declaraţie a lui Johnson de săptămâna trecută.

Starmer a mai spus că mulţi cred că Marea Britanie s-a descurcat prost pentru că s-a mişcat "încet în instituirea izolării, încet în ceea ce priveşte testarea, încet în urmărirea contacţilor şi încet în asigurarea echipamentelor de protecţie".

Boris Johnson a recunoscut "statisticile revoltătoare" privind decesele legate de COVID-19 în Marea Britanie şi în alte ţări.

"În acest stadiu, nu cred că aceste comparaţii internaţionale funcţionează şi încă nu există datele pentru a trage concluziile pe care le dorim", i-a răspuns Johnson lui Starmer.

Premierul britanic a mai afirmat că răspunsul său la pandemie a fost "guvernat de un singur scop prioritar... să salvăm vieţi şi să protejăm sistemul nostru de sănătate", scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel