Covid-19 în România ultimelor 14 zile: S-a triplat numărul de cazuri zilnice de infectare și cel al deceselor, s-a dublat numărul pacienților la ATI COVID

Ultimele date despre evoluția COVID-19 în România vin cu informații îngrijorătoare. 

S-a triplat numărul de cazuri zilnice de infectare, în doar 14 zile

Analiza evoluției COVID-19 în România arată că din 10 septembrie 2021 până astăzi, 24 septembrie 2021, numărul de cazuri de infectare/zi aproape s-a triplat. Dacă la începutul lunii aveam aproximativ 2.500 de noi cazuri pe zi, astăzi depășim 7.000 de infectări cu SARS-CoV-2. Din declarațiile care vin de la vârful INSP, se pare că infectările sunt cu varianta Delta a coronavirusului. Trendul este ascendent și accelerat, după cum arată și graficul pe care-l puteți consulta AICI

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a declarat, într-o conferinţă de presă, că ”În ultimele două săptămâni, singurul tip de tulpină identificat prin secvenţiere este numai tulpina Delta, deci este încă o dovadă a faptului că se transmite accelerat şi la nivel comunitar". 

S-a dublat numărul pacienților aflați la ATI COVID

Probleme sunt și la ATI. Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 care au ajuns în stare critică, luptându-se pentru viață, s-a dublat din 10 septembrie 2021 până astăzi. În 10 septembrie 2021 erau 543 de persoane la ATI, iar astăzi sunt 1116 pacienți. Capacitatea maximă a României nu va depăși 2.000 de paturi la ATI COVID, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu. Până la cele două mii de paturi, însă, se caută salvarea pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 la mare distanță. O știre de ultimă oră vine să arate că patru pacienți infectați cu SARS-CoV-2 vor fi transferați din București în Târgu Mureș. 

Patru pacienți infectați cu SARS-CoV-2, transferați din București în Târgu Mureș. Sunt intubați

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus vor fi transferaţi din Bucureşti la Târgu Mureş.

"Între 1 şi 8 septembrie am avut 50 de solicitări de transfer, între 9 şi 17 septembrie - 206 solicitări de transfer, iar între 18 şi 23 septembrie - 535 de solicitări de transfer, care au fost manageriate la nivelul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Astăzi am luat decizia să transferăm patru pacienţi din Bucureşti de la unităţile de primiri urgenţe, unde se află pacienţi intubaţi, către Târgu Mureş, către terapie intensivă, care este operată de Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Târgu Mureş. Nu scade calitatea îngrijirilor. Vor ajunge la un centru universitar, dar, totuşi, este mult mai bine decât să rămână în UPU, mai ales că locurile nu sunt multe în Bucureşti", a precizat Raed Arafat.

Numărul deceselor, mai mult decât triplu, în 14 zile

Dacă în 10 septembrie, aveam 43 de români care au murit, infectați fiind cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, virusul a luat 145 de vieți. Conform INSP, 91,5% dintre decese au fost la persoane nevaccinate împotriva virusului. Cei mai afectați sunt cei peste 60 de ani. De la începutul pandemiei, în România, 85,9% din totalul deceselor s-a înregistrat la persoane peste 60 de ani. 94,5% dintre cei care au pierdut lupta cu acest virus se pare că mai aveau o suferință, o comorbiditate asociată, așa cum sunt ele raportate în bilanțul zilnic. 

Conform statisticilor prezentate, 75,8% dintre cazurile confirmate în perioada 13-19 septembrie 2021 au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 

Situația pare a fi abia la început dacă ne uităm la evoluția din ultimele 14 zile. Conform informațiilor oficiale, dacă în 9 septembrie 2021 aveam doar 49 de localități cu incidența peste 3 la mia de locuitori, în urmă cu o zi erau 350. În acest moment sunt 18 localități carantinate. VEZI AICI LISTA

Vezi aici și lista completă cu localitățile unde incidența a depășit 3 la mia de locuitori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel