EXCLUSIV  COVID-19 în România. Dr. Gindrovel Dumitra: Măsuri ESENŢIALE pentru a-i proteja pe copiii şi bunicii noştri

Dr Gindrovel Dumitra a explicat cât de periculoasă este epidemia de coronavirus și cum ne putem proteja pe noi şi pe membrii familiei noastre de o posibilă infectare.

Dr Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre modul în care ne putem proteja pe noi dar şi pe membrii familiei de o eventuală infectare cu noul coronavirus. 

"Cel mai important lucru pe care-l putem face este ca noi înşine să ne îngrijim de cei pe care îi avem acasă. Şi asta o putem face în primul rând ca bunicii să renunţe la obiceiul de a se deplasa în zone care sunt aglomerate. Trebuie ca dumnealor să-şi limiteze deplasările; pe de altă parte noi înşine trebuie să facem acest lucru, astfel încât să nu ducem acasă ceea ce am putea găsi în jurul nostru.

Respectarea regulilor pe care le cunoaştem: spălarea pe mâini cu apă şi săpun, păstrarea unei distanţe de cel puţin doi metri faţă de persoane care manifestă simptomatologie respiratorie acută, purtarea măştii cu această ocazie sau acele sfaturi pe care trebuie să le dăm şi să le urmăm la rândul nostru atunci când avem simptome caracteristice unor infecţii respiratorii acute. Dacă se prezintă astfel de semne, trebuie să se gândească că poate fi vorba despre o infecţie de sezon, despre gripă sau poate să fie chiar vorba despre o infecţie cu noul coronavirus", a explicat Gindrovel Dumitra.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel