COVID - 19. În Franța se votează în ciuda epidemiei de coronavirus

În timp ce premierul a anunțat sâmbătă închiderea tuturor ”locurilor unde se adună oameni, locuri care nu sunt esențiale pentru viață”, francezii sunt chemați să voteze în primul tur al alegerilor municipale.

Într-o secție de votare din districtul 11 din Paris, pixurile și documentele de identitate trec din mână în mână. Încă de dimineață, vârstnicii au așteptat zeci de minute în fața secțiilor de votare, până când totul a fost gata. Deși erau dezinfectanți pe mese, acolo unde se aflau observatorii care înmânează ștampilele de vot, obiceiurile vechi nu se uită. Pixurile, ștampilele și documentele de identitate treceau din mână în mână, între alegători și observatorii de la vot, scrie Le Figaro.

În secțiile de votare, oamenii sunt întâmpinați în cele mai bune condiții posibile: totul trebuie curățat înainte de vot și se iau măsuri pentru evitarea cozilor și asigurarea respectării distanțelor de siguranță. Cu toate acestea, mai sunt și mici scăpări, dovadă ce spun jurnaliștii că s-a întâmplat dimineață.

Sâmbătă seară, cu câteva ore înainte de deschiderea birourilor de vot, prim-ministrul Edouard Philippe a anunţat că restaurantele, cinematografele şi magazinele neesenţiale vor fi închise, iar francezilor li s-a cerut să nu călătorească pentru a se încerca limitarea propagării vertiginoase a Covid-19 în Franţa, care înregistra sâmbătă seară 4.500 de cazuri confirmate şi 91 de morţi. De asemenea, adunările de peste 100 de persoane au fost interzise. Totuşi, guvernul, cu doi membri bolnavi de Covid-19, estimează că scrutinul se poate desfăşura. 'Nu există riscuri sanitare speciale', a precizat executivul, după ce Emmanuel Macron a anunţat joi seară menţinerea scrutinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel