COVID - 19. Graniţe ÎNCHISE între SUA şi Canada. Trudeau anunță când intră măsura în vigoare

Închiderea temporară a frontierei dintre Canada şi Statele Unite pentru deplasările 'neesenţiale' ar urma să intre în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus, a indicat joi premierul canadian Justin Trudeau, transmite AFP. 

'Suntem în curs de a finaliza detaliile cu americanii, dar ne aşteptam ca măsurile să intre în vigoare probabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, deci într-o zi şi jumătate', a spus Trudeau, într-o declaraţie din faţa reşedinţei sale din Ottawa. Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri pe Twiter închiderea temporară a frontierei, 'pe baza unui acord reciproc'.

'Schimburile comerciale nu vor fi afectate', a adăugat el. Ulterior, a precizat într-o conferinţă la Casa Albă ca speră că graniţa va putea fi redeschisă după 30 de zile. Peste 400.000 de persoane trec zilnic, într-un sens sau altul, graniţa americano-canadiană, cea mai lungă din lume, cu aproape 8.900 km.

Justin Trudeau a confirmat că a discutat cu responsabilii companiilor Air Canada şi WestJet pentru repatrierea numărului 'enorm' de canadieni rămaşi blocaţi în străinătate, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel