COVID 19. Franța închide restaurantele, cafenelele și magazinele neesențiale din cauza noului coronavirus

Franța a decis să închidă restaurantele, cafenelele și magazinele neesențiale din cauza noului coronavirus.

Premierul Edouard Philippe a anunțat că, de la miezul nopții, restaurantele, cafenelele, cinematografele și magazinele neesențiale vor fi închise.

”Joi seara, președintele s-a adresat națiunii pentru a anunța măsuri puternice pentru a stopa Covid-19. Facem totul. Ceea ce observăm sunt două lucruri. Pe de o parte, o accelerare a răspândirii virusului și, în anumite regiuni, o creștere semnificativă a numărului de persoane în terapie intensivă.

Pe de altă parte, primele măsuri luate sunt aplicate în mod imperfect. Marea majoritate a oamenilor de știință spun: cea mai bună cale este distanțarea socială. Nu vă spun că este un termen frumos. Dar am văzut prea multe persoane în cafenele, restaurante”, a zis Edouard Philippe.

”Obiectivul nostru este să vă protejăm. Sunt conștient de efortul și sacrificiile pe care vi le solicităm”, a mai spus premierul Franței. Acesta a declarat că sfatul majorității specialiștilor a fost că Guvernul ar trebui să intensifice măsurile restrictive, pentru a încetini epidemia.


Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 4.499, de la 3.661 vineri, iar numărul deceselor s-a majorat cu 12, la 91, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel