COVID - 19. Florentina Ioniţă Radu (Spitalul Militar), despre importanța triajului epidemiologic

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comandantul Spitalului Militar Central 'Carol Davila', Florentina Ioniţă Radu, a declarat că este foarte important ca triajul epidemiologic să fie făcut bine, astfel încât să fie protejat personalul medical, iar ceilalţi pacienţi să nu fie infectaţi. 

'Este foarte important să se facă triajul epidemiologic foarte bine pentru că aceşti pacienţi trebuie să ştim dacă sunt sau nu infectaţi (pacienţii care se internează în mod normal într-un spital de urgenţă) ca să ne protejăm personalul medical. Un studiu publicat recent spune că 80% din populaţie se poate vindeca, pot să aibă forme uşoare, forme asimptomatice, dar 20% pot să aibă forme medii sau grave şi cu un risc de mortalitate care poate să fie de 2 până la 5%.' a spus medicul.

'Poate că ar trebui ca acele 20% să se interneze în spital. Poate că este momentul să se schimbe modalitatea în care se gândeşte la nivel naţional şi în spital pentru a limita efectele virusului, pentru a nu face risipă de materiale sanitare şi risipă umană să se interneze cazurile care sunt simptomatice şi care necesită efectiv internare', a spus medicul. Reprezentantul Spitalului Militar a precizat că sunt pregătite stocuri de materiale şi măşti.

'Ne îngrijorează că acest consum va fi foarte mare şi trebuie să fim mereu aprovizionaţi'

'Ne îngrijorează că acest consum va fi foarte mare şi trebuie să fim mereu aprovizionaţi. (...) În cadrul Spitalului Militar Centrul avem 40 de paturi de boli infecţioase. (...) Mai este un pavilion separat de restul spitalului cu 40 de paturi de pneumologie care pot fi dislocate. Noi avem 40 cu 40 şi încă 20 de locuri de terapie intensivă dacă va fi cazul. (...) Dacă lucrurile se vor complica avem şi alte posibilităţi care vor fi rezolvate pe parcurs. (...) Avem ventilatoare de înaltă performanţă. În acest moment sunt 85 în spital şi am comandat alte 30 care erau în acord cadru', a afirmat ea.

Florentina Ioniţă Radu a amintit că unitatea medicală are 1.300 de paturi. 'Pe lângă pacienţii care pot fi infectaţi cu COVID sunt şi ceilalţi pacienţi. (...) Sunt pacienţi care au infecţii acute sau pacienţi cronici sau oncologici pe care nu trebuie să îi uităm', a arătat medicul, pentru Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel