Covid-19: Restricțiile pot fi ridicate dacă se vaccinează 60% dintre români

vaccin Covid-19
vaccin Covid-19

Conf dr. Florentina Furtunescu, Expert în Sănătate Publică și Prorector UMF Carol Davila, a fost întrebată de la ce procentaj de imunizați se gândesc autoritățile să elimine o parte din restricții în România.

”În general, imunitatea de grup sau imunitatea populațională se atinge cam după 70%, 60-70% persoane vaccinate; deci rămâne să ajungem aproape de acea cifră și vom lua în considerare”, a răspuns Conf dr. Florentina Furtunescu în cadrul unei conferințe de presă.

Peste 230.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID cu prima doză, fiind înregistrate 809 reacţii adverse comune şi minore, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, dr. Valeriu Gheorghiţă.

"Numărul total de doze administrate de la data de 27 decembrie este de 235.239, dintre care sunt 233.288 de persoane vaccinate cu prima doză, respectiv 1.951 de persoane vaccinate cu doza unu şi doza de rapel. Pentru situaţia de astăzi, la ora 13,30, erau deja vaccinate 20.303 persoane cu prima doză şi circa 548 de persoane care îşi efectuau doza de rapel", a precizat dr. Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.



El a adăugat că numărul total de reacţii adverse este de 809, nefiind înregistrate unele severe



"Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare şi ulterior reacţii adverse înregistrate la platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România a fost de 809 reacţii comune şi minore şi nu s-au înregistrat reacţii adverse severe la numărul de persoane pe care noi l-am vaccinat până la acest moment. Nu suntem cu siguranţă primii din Europa, dar nu suntem nici ultimii şi ceea ce pe noi ne interesează în continuare este să creştem accesul persoanelor la vaccinare. Intenţionăm să deschidem mai multe centre de vaccinare progresiv şi în concordanţă cu numărul de doze care vor fi livrate în România, astfel încât să asigurăm oricărei persoane care se vaccinează atât prima doză, cât şi rapelul", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că, până la acest moment, au fost distribuite 331.097 de doze de vaccin anti-COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel