COVID - 19. De ce încep să apară decese la vârste mai mici. Streinu - Cercel: Este o explicație de acum 100 de ani

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutușui de Boli Infecțioase "Matei Balș", a explicat de ce au început să apară tot mai multe decese în rândul celor cu vârste joase.

"Acum se schimbă lucrurile radical, inclusiv la nivelul Italiei şi apar decese la vârste mai joase. Există o explicaţie care este cunoscută încă din vremea când se scria virusologia iniţială, adică acum 100 de ani. Şi anume: s-a văzut de fiecare dată că un virus care are tropism respirator, cum este şi acest coronavirus, pe măsură ce trece de la o persoană la alta, îşi creşte gradul de virulență.

Receptorii persoanei respective nu sunt tot timpul la vedere. Un receptor care nu este la vedere, la nivelul mucoasei, aparatului respirator, nu poate fi accesat de către virusuri, chiar dacă virusul se găseşte în acea poziţie. Pe măsură ce acel receptor se exprimă din varii considerente - de poluare, de ce vreţi dvs. -, el este vizibili pentru virus. Virusul atacă şi poate să genereze forme severe de îmbolnăvire", a explicat Streinu - Cercel, la Antena 3.

Vezi și: Decese coronavirus vs. alte boli. Streinu - Cercel: Au spus că ascundem gunoiul sub preș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel