Covid-19: Data când SUA încep vaccinarea

SUA au făcut un anunț de ultimă oră.

Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare.

Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului, dacă toate decurg conform planului.

„Planul nostru este să putem transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie”, a declarat duminică la CNN Moncef Slaoui, un înalt oficial al operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri, preluat de Le Figaro.



Moncef Slaoui a fost întrebat despre data preconizată pentru primele vaccinări în Statele Unite



Imunologul Anthony Fauci este, de asemenea, foarte încrezător şi a spus că ”s-ar putea să avem 20 de milioane de oameni care pot fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii decembrie, dacă vaccinul obţine autorizaţia de la autorităţi”.

Moncef Slaoui a mai spus că speră că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, ţara să obţină „imunitatea colectivă” în luna mai.

„În mod normal, cu nivelul de eficienţă pe care îl avem (95%), imunizarea a 70% sau pe aproape a populaţiei ne-ar permite să avem o imunitate colectivă reală. Probabil că se va întâmpla în mai sau ceva de genul acesta”, a precizat el.

La doar zece luni de la apariţia noului coronavirus, grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au cerut, vineri, Agenţiei Medicamentelor din Statele Unite (FDA) autorizarea vaccinul împotriva Covid-19, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel