Urmărește emisiunea live


COVID - 19. Cum vorbim cu copiii, fără să-i panicăm. Specialist în educaţie: Nu-i minţim!

Diana Lefter, specialist în educația, a explicat cum ar trebui să le vorbească părinții copiilor lor despre coronavirus.

"Cum le vorbim copiilor despre coronavirus? După ce am reușit să ne dezmeticim cât de cât și ne-am dat seama că perioadă prin care trecem nu se va sfarși curând, trebuie să le explicăm și copiilor cu ce ne confruntăm. Înainte să începem să vorbim cu ei despre această situație, îi putem întreba ce cred despre acest virus sau îi putem ruga să ni-l deseneze și astfel ne dăm seama dacă exista ceva care îi înfricoșează.

"Nu mințim copiii"

IMPORTANT... nu mințim copiii și nu minimizăm gravitatea situației, dar le putem spune că acest virus este prietenos cu cei de vârsta lor și că nu le va face rău. Este la fel de important să îi responsabilizăm cu privire la igiena personală și să le explicăm că este obligatoriu să ne protejăm bunicii, care sunt cei mai predispuși la îmbolnăvire.

Pentru că această nouă normalitate implică izolarea noastră în casă, este important să găsim constant motive care să ne facă această perioadă cât mai ușor de suportat. Astfel, putem, la sfârsitul fiecărei zile, să le cerem copiilor să ne spună trei lucruri care i-au făcut să simtă bucurie în ziua respectivă", a explicat Diana Lefter, specialist în educație, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel