COVID-19. Criteriile de suspendare a cursurilor. Anunțul făcut de Arafat

Cursurile din unitățile de învățământ vor fi suspendate de acum înainte în baza unei proceduri în cazul în care sunt descoperite cazuri de coronavirus. 

Condițiile în care se suspendă cursurile unei instituții de învățământ se desfășoară în baza unei proceduri, scrie Edupedu.ro. "Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de COVID-19″, a fost dată publicității. 

Ce prevede actuala procedură 

"Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de COVID-19

A. În cazul apariției unui caz/mai multor cazuri de COVID-19 într-o unitate de învățământ, situația va fi prezentată de DSPJ împreună cu directorul unității de învățământ, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Cine ia decizia de suspendare a cursurilor

Decizia de suspendarea cursurilor școlare se va lua la nivel Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe baza propunerii Direcției de Sănătate Publică județeană și respectiv a municipiului București cu informarea prealabilă la CNSCBT și Inspectoratului Şcolar județean, cu respectarea următoarelor scenarii generale:

1. La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire COVID-19 într-o clasă din unitatea de învățământ, se suspendă cursurile școlare ale clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situația în care într-o sală de clasă își desfășoară cursurile școlare două clase (dimineața respectiv după-amiaza), se vor suspenda cursurile pentru ambele clase.

2. La apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspendă cursurile școlare ale unității de învățământ, pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.

3. În cazul apariției de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligația de a anunțat conducerea unității de învățământ care v-a informa DSPJ despre eveniment. DSPJ va efectua ancheta epidemiologică și va analiza situația din unitatea de învățământ împreună cu directorul unității, astfel:

Au fost create mai multe scenarii 

Scenariul 1: în cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (învățător/profesor care a avut o singură oră) şi nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă.

Scenariul 2: în cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă și a venit în contact cu alte cadre didactice din școală (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburile în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă și vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 3: în cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală (ex: profesor de sport) sau numărul cadrelor didactice a fost mic (cadrele didactice dintr-un -ul dintre schimburi – în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile la clasele cu care acesta a venit în contact și, în funcție de caz, vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 4: în cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și a venit în contact cu mai multe cadre didactice din școală (cadrele didactice din toate schimburile – în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile întregii unități de învățământ.

Alte elemente ce sunt luate în considerare

La adoptarea hotărârii privind suspendarea cursurilor vor fi avute în vedere și toate celelalte elemente de ordin social și economic, dar și în principal impactul emoțional-afectiv pe care-l produce în comunitate confirmarea unor cazuri în rândul copiilor."

B. Personalul care efectuează curățenia școală și cel care este responsabil de paza școlii, în condițiile în care nu au intrat în contact cu persoane confirmate cu Covid 19, își vor desfășura activitatea în continuare.

C. Pe perioada de suspendare a clasei unității de învățământ, directorul instituției de învățământ va dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:

a) curățenia și aerisirea claselor
b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor unității de învățământ clase, holuri, toalete în colaborare cu DSP Județean/a Municipiului București.
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți ai cazurilor confirmate vor fi izolați la domiciliu.

În ce condiții se reiau cursurile 

D. 1) redeschiderea cursurile școlare pentru clasa sau unitatea de învățământ unde au fost suspendate temporar cursurile se decide de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la propunerea DSP Județean, respectiv a municipiului București, prin informarea prealabilă a CNSCBT

2) în funcție de situația epidemiologică la nivel județean, DSP județean poate propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prelungirea perioadei de suspendare temporară a cursurilor unei clase sau unități de învățământ.

3) La redeschiderea cursurilor școlare într-o unitate de învățământ, medicul școlar sau medicul de familie care are în arondare unitatea de învățământ va realiza un triaj epidemiologic riguros pentru identificarea posibilelor cazuri de noi îmbolnăviri.

Despre toate ședințele comitetului județene pentru Situații de Urgență se va informa Departamentul pentru Situații de Urgență și ulterior se vor transmite hotărârile adoptate."

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy