COVID-19, cozi la frontieră. Alexandra Popescu: "Funcționează la capacitate maximă"

vama
vama

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră a vorbit despre situația actuală de la granițe. De unde vin cei mai mulți români și care este procedura. 

"Cetățenii români au început să sosească încă din cursul nopții, în jurul orei 1 - 1:30, majoritatea venind prin punctul de trecere a frotierei Nădlac II autostradă. Astfel, din jurul orei 1 și până în prezent, discutăm de un număr de aproximativ 2.000 - 2.500 de persoane pentru care au fost deja efectuate formalitățile de frontieră, precum și celelalte formalități specifice și în continuare avem un număr mare de cetățeni români care așteaptă pentru a intra în procedurile specifice. Ce aș dori să menționez este că, încă de aseară, punctul de trecere Nădlac II funcționează la capacitate maximă, sunt deschise toate cele zece benzi de control pe sensul de intrare în țară, iar numărul polițiștilor de frontieră care acționează și care au acționat pe parcursul nopții este în jur de 50", a declarat Alexandra Popescu, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră, în direct la B1 TV. 

De unde vin cei mai mulți dintre români. Au fost descoperite persoane infectate?

"Vorbim de cetățeni români, dar printre ei sunt și cetățeni bulgari și este vorba despre acele grupuri care au rămas blocate undeva între frontiera Austriei și Ungariei. În ceea ce privește posibilele persoane bolnave, nu am această informație, ea vă poate fi oferită de colegii de la DSP. Ei sunt cei care au reprezentanți în punctul de frontieră, doctori specialiști care efectuează controlul medical și dețin astfel de date", a completat ea. 

Care este procedura

"După ce este efectuată procedura pentru fiecare persoană în parte, vorbim de controlul documentelor de călătorie, despre completarea formularului pe proprie răspundere și declarație, precum și verificare medicală, colegii de la DSP dispun, în funcție de fiecare persoană, care este măsura de urmat, respectiv carantină sau autoizolare. În funcție de această măsură, în continuare, colegii jandarmi și polițiști dispun măsurile necesare",  a adăugat Alexandra Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel