COVID - 19. Control inopinat în Piața Obor! Ce au găsit autoritățile

Comercianții din Piața Obor au avut parte de o surpriză neplăcută duminică. Pe baza numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, viceprimarul Dan Cristian Popescu, alături de directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Paul Anghel, a făcut un control inopinat pentru a vedea dacă măsurile de protecție împtriva răspândirii COVID-19 sunt respectate.

Constatările din teren l-au înfuriat la culme pe edilul sectorului 2, care a fost foarte ferm: „În Piața Obor lucrurile nu stau deloc bine. La 3 săptămâni după ce am dat dispoziții clare de protecție a mărfii, a clienților și a vânzătorilor, am găsit piața plină, marfa atinsă cu mâna, lipsa măștilor și a mănușilor.(...) Le-am dat un răgaz de 24 de ore pentru a lua toate măsurile. Este ultimul avertisment!

Dacă voi constata aceleași abateri, voi cere ANPC să suspende activitatea. Nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor! (...) Este cu atât mai surprinzător pentru mine cu cât, administratorii halei vechi din Piața Obor, unde clădirea nu este nouă, iar implementarea măsurilor este mai dificilă, și-au făcut treaba. Practic, astăzi, hala veche din Piața Obor este un exemplu de bune practici pentru hala nouă," a declarat Dan Cristian Popescu. 

Pe lângă Piața Obor, viceprimarul Dan Cristian Popescu a însoțit ANPC-ul și în inspecție la două dintre hipermaketurile din zonă, Carrefour Veranda și Kaufland Colentina. Aici, toate măsurile erau respectate, dar, pentru a păstra vigilența autorităților, Dan Cristian Popescu a convenit cu cei de la ANPC să le controleze periodic și să extindă, pe cât posibil controalele la toți operatorii economici importanți din Sectorul 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel