COVID - 19. China spune că are cinci vaccinuri testate pe om

China a anunțat că are cinci vaccinuri anti-COVID-19 testate pe  2.500 de voluntari, care  au fost inoculaţi cu dozele experimentale, iar "progresele sunt satisfăcătoare", a declarat vineri Zeng Yixin, viceministru al sănătăţii, potrivit Bloomberg.

"Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea bună" datorită unei bune cooperări între serviciile de sănătate, spitale şi institute de cercetare, şi-a exprimat satisfacţia oficialul chinez.

"Niciun efect indezirabil major nu a fost raportat"
"În total 2.575 de voluntari au fost vaccinaţi în cadrul diferitelor proiecte" şi "niciun efect indezirabil major nu a fost raportat", a subliniat Zeng în cursul unei conferinţe de presă la Beijing.

El nu a anticipat o dată a comercializării eventualului vaccin, estimând totuşi că "faza a 2-a" a tuturor testelor clinice aflate în derulare, va fi terminată până în luna iulie, aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testelor pe om care trebuie validate înaintea oricărei comercializări.

Academia militară de ştiinţe medicale a armatei chineze, în colaborare cu compania CanSino BIO, lucrează la un vaccin care utilizează un adenovirus - un virus-vector pentru a accederea patogenului în organism.

Celelalte patru proiecte vizează vaccinuri clasice, care conţin o versiune inactivă dintr-un patogen (în acest caz, noul coronavirus SARS-CoV-2), administrată pentru a declanşa o reacţie imunitară la pacient.

Două dintre proiectele de vaccin sunt efectuate de gigantul chinez China National Biotec Group (CNBG): unul în colaborare cu Centrul chinez de control şi prevenţie a maladiilor, celălalt cu Institutul de virusologie din Wuhan - oraşul de unde a izbucnit pandemia.

Compania farmaceutică Sinovac, cu sediul la Beijing, lucrează la propriul său vaccin. Numele entităţii care efectuează cel de-al cincilea test clinic nu a fost făcut public deocamdată.

Autorităţile chineze ar putea să-şi dea aprobarea în iunie pentru alte teste pe subiecţi umani, a anunţat oficialul chinez.

Zilele trecute China şi-a prezentat şi disponibilitatea de a oferi vaccinuri aflate în fază finală ţărilor care vor să le testeze pe oameni, după ce în prealabil vor studia şi aproba studiile clinice făcute de chinezi, potrivit b1.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel